Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

MaaS kehittämishanke:

Maaseudun tuetut liikkumispalvelut kaikkien käyttöön (”MATKA”) (Kainuun sote, 2015-2016)

WayStep Consulting Oy on vastannut kehittämishankkeesta, jonka tavoitteena on ollut tehostaa julkisesti rahoitettujen liikkumispalveluiden käyttöä Kainuussa. Hankkeessa on hyödynnetty digitalisaation mahdollisuuksia ja kehitetty liikkumisen kokonaispalveluita kainuulaisten liikkumismahdollisuuksien parantamiseksi.

Hanketta on rahoittanut työ- ja elinkeinoministeriö. MATKA-hanke on toteutettu kahdessa vaiheessa:

- Kainuun soten kuljetusoikeusasiakkaille on luotu vapaaehtoisuuteen perustuen mahdollisuus pienempiin matkakuluihin välittämällä matkakeskuksesta matkustusvaihtoehdoksi avoimen joukkoliikenteen palveluita.

- Työssä on suunniteltu malli, jolla Kainuun soten järjestämiä kuljetuksia avataan maaseudulla itsemaksavien kainuulaisten käyttöön.

MATKA-hanke on vahvasti asiakaslähtöinen kehittämishanke. Testausjaksoilta on kerätty asiakaspalautetta, jonka perusteella palvelua kehitetään paremmin asiakkaiden toiveita ja tarpeita vastaavaksi. Hankkeen loppuraportti löytyy Kainuun soten Internet-sivuilta.

WayStep Consulting Oy on tehnyt maaseutuliikenteen kehittämiseen liittyviä hankkeita myös Forssan seudulla (Liikennevirasto) sekä Järvi-Pohjanmaalla.